Login form
Sorry, User can NOT register!

Τεχνική Περιγραφή Σύμμεικτης Κατασκευής

Η εταιρεία   δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών εδώ και 10 χρόνια για μόνιμες ή εξοχικές κατοικίες, ξενοδοχεία, ανακαινίσεις , προσθήκες, χωρίς κανένα αρχιτεκτονικό περιορισμό. Η ανάγκη ανάπτυξης για ποιοτικές, γρήγορες,οικονομικές ,αντισεισμικές δημιούργησαν την βάση για το σύμμεικτο τρόπο  κατασκευής μας.

Η κατασκευή του κτιρίου μας με  μεταλλικό σκελετό, αυξάνει πολλαπλάσια την αντοχή του στους σεισμούς. Η διάρκεια ζωής του μεταλλικού κτιρίου είναι τουλάχιστον διπλάσια σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο από τσιμέντο – μπετόν . Η οπλισμένη αντισεισμική τοιχοποιία, είναι ένα δομικό  και μονωτικό στοιχείο με αυτοσβηνώμενη  διογκωμένη πολυστερίνη  EBS 60, και πάχος αναλόγως   των αναγκών της οικοδομής. Η θερμομονωτική τοιχοποιία αποτελείται από αυλακωτή πολυστερίνη και στις δυο επιφάνειες  της φέρει γαλβανισμένο δομικό πλέγμα ανοίγματος 5*5  που  μεταξύ τους ενώνονται , με εγκάρσια γαλβανισμένα σύρματα και συγκολλούνται τα πλέγματα μεταξύ τους. Έτσι δημιουργείτε  το δομικό στοιχείο τύπου σάντουιτς  .

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ

Στο οικόπεδο θα προηγηθεί καθαρισμός και γενική εκσκαφή επί της κάτοψης του κτηρίου . Στην επιφάνεια θεμελίωσης θα γίνει οριζοντίωση και εξυγίανση με μπετόν καθαριότητας μέσου πάχους 10εκ. και ποιότητας C12/15. Η θεμελίωση θα είναι σύμφωνα με την εκάστοτε  στατική μελέτη. Θα τοποθετηθεί η θεμελιακή γείωση.  Περιμετρικά της κάτοψης του κτιρίου Θα υγρομονωθεί η βάση της θεμελίωσης και θα πραγματοποιηθεί επίχωση και διαμόρφωση του εδάφους.. Τα σκυροδέματα θα είναι κατηγορίας C20/25 και σύμφωνα με τη στατική μελέτη του κτηρίου. Θα χρησιμοποιηθεί έτοιμο σκυρόδεμα. Οι ράβδοι οπλισμού θα είναι Β500C (Ελληνικής   χαλυβουργικής ή Σιδενόρ).  Κατά την κατασκευή και τον υπολογισμό θα τηρηθούν οι νέοι όροι του Κανονισμού για τη μελέτη και εκτέλεση οικοδομικών έργων από οπλισμένο σκυρόδεμα, καθώς και οι νέες διατάξεις του ισχύοντος αντισεισμικού κανονισμού, ώστε να επιτευχθεί πλήρης σεισμική θωράκιση του κτιρίου

ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ ΦΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΟΕΙΔΗΣ ΛΑΜΑΡΙΝΑ

Ο φέρων οργανισμός ανωδομής ισογείου, (κολώνες, δοκάρια) θα κατασκευαστεί από μεταλλικό σκελετό επί της κάτοψης του κτηρίου. Τα ελάσματα που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν αμμοβοληθεί σε αυτόματο μηχάνημα αμμοβολής τύπου SA 2,5μ, θα περαστούν με SHOP PRIMER EPOXY δύο συστατικών Α & Β και θα ακολουθήσει βαφή με δύο στρώσεις χρώματος συνολικού πάχους ξηρού υμένα 120μm. Η βαφή θα γίνει σε στεγασμένο χώρο της εταιρείας μας για την αποφυγή υγρασίας. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στο χώρο του εργοταξίου και θα βαφούν με ένα τελευταίο χέρι χρώματος όλα εκείνα τα μέρη και τα σημεία του μεταλλικού σκελετού .

Η πλάκα της κατοικίας θα κατασκευαστεί  με οπλισμένο σκυρόδεμα πάνω σε τραπεζοειδή  λαμαρίνα

ΔΩΜΑ    Στην οροφή θα γίνει και η σκυροδέτηση της πλάκας 0,10cm .Το σκυρόδεμα θα είναι C20/25 . Εξωτερικά θα γίνει υγρομόνωση με ISOFLEX  απαλειφόμενο ελαστομερές, στεγανωτικό δωμάτων . Σχηματίζει μετά την επάλειψή του μία στεγανή, χωρίς αρμούς και ενώσεις, υψηλής ελαστικότητας και αντοχής μεμβράνη,  χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλή ελαστικότητα και αντοχή, που διατηρούνται ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες (από -25oC έως +120oC).

ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ KAI ΕΠΙΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕΤΑΛΙΚΟΥ ΣΚΕΛΕΤΟΥ  Η οπλισμένη αντισεισμική τοιχοποιία για εξωτερικούς  και εσωτερικούς τοίχους ,  είναι ένα δομικό  και μονωτικό στοιχείο με αυτοσβηνώμενη  διογκωμένη πολυστερίνη  EBS 60, και πάχος αναλόγως   των αναγκών της οικοδομής. Η θερμομονωτική τοιχοποιία αποτελείται από αυλακωτή πολυστερίνη και στις δυο επιφάνειες  της φέρει γαλβανισμένο δομικό πλέγμα ανοίγματος 5*5  που  μεταξύ τους ενώνονται , με εγκάρσια γαλβανισμένα σύρματα και συγκολλούνται τα πλέγματα μεταξύ τους. Έτσι δημιουργείτε  το δομικό στοιχείο τύπου σάντουιτς  .

ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑΤα επιχρίσματα θα γίνουν σε τρεις διαστρώσεις. Κατά το στάρωμα και μέχρι να καλυφθεί το πλέγμα θα χρησιμοποιηθεί τσιμεντοκονίαμα με περιεκτικότητα τσιμέντου 250Κgr/m3 και χρήση υποκατάστατου ασβέστη . Η πρώτη (πεταχτό)  , η δεύτερη (λάσπωμα) ,όπου  θα χρησιμοποιηθούν και ίνες. Η τρίτη στρώση (μαρμαροκονία -ψιλό) . Γενικά σε όλα τα επιχρίσματα η άμμος  που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι καθαρή άμμος λατομείου . Και στις τρεις στρώσεις γίνεται προσθήκη REVINEX  . Το πάχος των επιχρισμάτων θα είναι 2,5 cm.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ    Κουφώματα: είναι αλουμινίου με απόχρωση επιλογής του πελάτη ,της εταιρίας EXALCO σειράς 109 C με περιμετρικούς μηχανισμούς GU Γερμανικοί . Με διπλά  ενεργειακά τζάμια      5 Χ 16 Χ 5 χιλ εξωτερικό πάχος και είναι θέρμετζη 4 εποχών , σίτες και  ρολό της εταιρίας Rolka  θερμοδιακοπής 21 Χ 24. Οι επάλληλες πόρτες (σαλόνι-τραπεζαρία) θα έχουν ρολά θερμοδιακοπής τα οποία θα είναι  ηλεκτρικά. Τα εσωτερικά θα είναι ξύλινα τύπου Laminate.

Κουζίνα: Είναι με κουτιά από μελαμίνη λευκή και πορτάκια MDF λουστραρισμένα η τύπου Pοst (επιλογή από το δειγματολόγιο μας). Με ανοξείδωτους ή συνθετικούς νεροχύτες και αναμεικτικές μπαταρίες από έκθεση.

Δάπεδα – Μπάνια: Είναι επενδυμένα με πλακάκια κεραμικά (επιλογή από το δειγματολόγιο μας). Τα είδη υγιεινής θα είναι λευκού χρώματος από πορσελάνη. Οι νιπτήρες,  η μπανιέρα και η ντουζιέρα θα είναι εξοπλισμένες με αναμεικτικές μπαταρίες. Επίσης πριν την τοποθέτηση των πλακιδίων θα γίνει διάστρωση με γαρμπιλομπετόν  και  εξομάλυνση της επιφάνειας με τσιμεντοκονία .Στην συνέχεια τοποθέτηση των πλακιδίων με κόλλα.

Χρωματισμοί: Στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χρωματισμούς των τοίχων θα γίνει χρήση με πλαστικά χρώματα ακρυλικής ή πολυβινυλικής βάσης .

Ο μεταλλικός σκελετός οροφής  τύπου (RIGIPC ή LAFARC) που θα φέρει την γυψοσανίδα αποτελείται από κύριους και δευτερεύοντες οδηγούς που τοποθετούνται κάθετα μεταξύ τους. Η συναρμολόγησή τους γίνεται με ειδικά εξαρτήματα που ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους.

Έπειτα γίνεται η τοποθέτηση ορυκτοβάμβακα (50 Kgr) στην οροφή. Έχει εξαιρετικές θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες, παράλληλα συνεισφέρει στην πυρασφάλεια της κατασκευής με βέλτιστη πυροπροστασία (σημείο τήξης 1000°C).

Οι γυψοσανίδες αφού κοπούν, τοποθετούνται κάθετα ή παράλληλα στους οδηγούς. Τέλος στοκάρουμε τους αρμούς και τις βίδες στερέωσης με την χρήση ειδικής γάζας και υλικού αρμολόγησης, επιτυγχάνοντας μια ενιαία και σταθερή  επιφάνεια. Οι εργασίες ολοκληρώνονται με την εφαρμογή υλικού σπατουλαρίσματος Knauf.

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ

Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις: Περιλαμβάνει σωληνώσεις, καλώδια, πίνακα, πρίζες και διακόπτες Legrand χρώματος λευκό ή μπεζ. Όλα τα υλικά πληρούν τις προδιαγραφές του νέου Προτύπου ΕΛΟΤ ΗD 384 Ε. Τα σημεία κατασκευάζονται σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ε.Η.Ε και κατ’ υπόδειξη του πελάτη.

Υδραυλικές εγκαταστάσεις: Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι πολυστρωματική σωλήνα στην ύδρευση και πολυπροπυλένιο με ελαστικό δακτύλιο στην αποχέτευση αυξημένης αντοχής σε πίεση και θερμοκρασία.

Εμπιστευτείτε την Energy golden  land   που με την άριστη εκπαίδευση του επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού και των συνεργατών, που σε όλο το φάσμα των τεχνικών οικοδομικών εργασιών, μας επιτρέπει ,να αναλαμβάνουμε οποιασδήποτε φύσεως οικοδομική εργασία της κατοικίας σας ,απο  τον σχεδιασμό , την άδεια δόμησης , την κατασκευή της πλάκας θεμελίωσης ή του υπογείου, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και οποιαδήποτε άλλη εργασία  στην  κατοικίας σας.

EnglishFrançaisDeutschGreekРусский